середу, 13 січня 2016 р.

Чехи допомагають відновлювати закарпатські школи

Чехи допомагають відновлювати закарпатські школи
У ході сьогоднішньої двосторонньої міжнародної зустрічі керівництва Закарпаття із делегацією краю Височина Чеської Республіки сторони обговорили спільні інвестиційні проекти, які пропонуються реалізувати у 2016 році.
Як зазначалося, зважаючи на складну політичну та економічну ситуацію в Україні, чеський край Височина позаминулий рік збільшив надання Закарпаттю фінансової допомоги – до шести мільйонів крон. За рахунок цього вдалося реалізувати 10 спільних інвестиційних проектів, ще 3 продовжені у 2015 році.

Втім є ряд проектів, які українська сторона пропонує включити у програму співпраці на 2016 рік. Більш детально про них розповів голова обласної ради шостого скликання, представник благодійного фонду «ВіЗа» Володимир Чубірко. Це, зокрема:
ЗОШ І-ІІІ ст. с.Хижа Виноградівського району. «Заміна вікон та дверей». Загальна вартість проекту – 1023 000 гривень. Виконано проект на 640 тисяч грн.. Ще необхідно встановити 43 вікна.
ЗОШ І-ІІІ ст. с.Сасово Виноградівського району. «Заміна вікон та вхідних дверей». Тут завершено заміну вікон у класних приміщеннях. Але залишилася потреба у заміні вікон спортзалу. Детальніше