четвер, 14 січня 2016 р.


Інкубатор проектів на основі відкритих даних розпочав прийом заявок


  • Громадська організація SocialBoost за підтримки Western NIS Enterprise Fund, компанії "Майкрософт Україна" та Уряду України оголосила про запуск "1991 Open Data Incubator" – першого в Україні некомерційного інкубатора ІТ-проектів на основі відкритих даних.
Мета проекту – трансформувати великі обсяги відкритих державних даних у ресурс для створення стартапів, що надають сервіси українським громадянам, компаніям і державним органам. Проект покликаний «оцифрувати» такі сектори економіки, як агробізнес, енергетику, інфраструктурні проекти, державні послуги для громадян і внутрішні аналітичні системи в державі, налагодивши взаємодію ІТ-розробників, громадських організацій та аналітичних центрів з органами державної влади.
"Основна складність, яка сьогодні стоїть на шляху розвитку цифрової України – створення екосистеми відкритих державних даних. Ми вже почали цей процес в 2014 році, створивши Національний портал відкритих даних data.gov.ua, і дуже сподіваємося на сприяння з боку держави у подальшому створенні дійсно потрібних цифрових сервісів. Мета нашого проекту – підвищити ефективність ключових секторів української економіки та державного управління, розробити анти-корупційні аналітичні системи і приділити максимум уваги проектам місцевого значення", - коментує Денис Гурський, засновник громадської організації SocialBoost, радник прем'єр-міністра з питань відкритих даних. Детальніше