вівторок, 15 серпня 2017 р.

З наступного року за новим держстандартом початкової освіти навчатимуться усі першокласники

 Більшість областей відповідально поставилися до підготовки початкових класів (у 100 школах), що пілотуватимуть новий держстандарт початкової освіти. Про це розповіла Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.
 "Хочу подякувати очільникам Волинської, Закарпатської, Запорізької, Івано-Франківської, Київської, Кіровоградської, Сумської, Тернопільської, Рівненської, Черкаської, Чернівецької та Одеської областей, що змогли на 100% виконати усі необхідні приготування до старту пілоту нового стандарту. Є області, які не так відповідально поставилися до цього питання. Я дуже прошу докласти максимум зусиль до вирішення усіх необхідних питань. 4 школи з 2 початковими класами в кожній - це не так багато, але на них покладено велику відповідальність, і ми мусимо їх підтримати", - зазначила Лілія Гриневич.
  Обирали школи за низкою критеріїв – від наповнюваності класів до досвіду учителя та готовності директора до змін.
З наступного року за новим держстандартом початкової освіти  навчатимуться усі першокласники, що підуть до школи у 2018 році.
  "До маштабного запровадження стандарту мають пройти перепідготовку більше 22 тис. учителів. Зараз триває доопрацювання модельного курсу для цих вчителів, а також розробка дистанційної складової їх навчання. Однак слід пам'ятати, що доволі значна частина обов'язків з організації перепідготовки ляже на плечі інститутів післядипломної педагогічної освіти, які знаходяться під керівництвом місцевих органів. Моє прохання - взяти під патронат ІППО та допомогти їм", - додала Міністр.