неділю, 14 січня 2018 р.

Відтепер зареєструвати бізнес в Україні можна онлайн

 Міністерство юстиції та Державне агентство з питань електронного урядування презентували нові електронні послуги у сфері державної реєстрації:
 - для фізичних осіб-підприємців: державна реєстрація фізичної особи-підприємця, внесення змін до відомостей, включення відомостей до реєстру та припинення підприємницької діяльності;
 - для юридичних осіб: державна реєстрація створення юридичної особи та включення відомостей до реєстру.
 Досі подати документи для отримання цих послуг можна було лише у паперовій формі
Відтепер пропонується принципово новий рівень якості обслуговування бізнесу. Суб’єкти господарювання можуть подати такі документи у будь-який зручний час 24 години на добу та 7 днів на тиждень через мережу Інтернет, витративши на це купу часу.
Запуск онлайн сервісів на єдиному державному порталі адміністративних послуг poslugy.gov.ua.
 На  сайті Онлайн будинку юстиції, і на державному порталі у повноцінному режимі діє можливість зареєструвати в онлайн форматі себе як ФОП. Доступ до такої послуги як реєстрація змін до відомостей про фізичну особу-підприємства. Це надзвичайно популярна послуга, якою користуються близько 500 тисяч разів на рік. Третя послуга для ФОП – припинення підприємницької діяльності фізичної особи-підприємця. Для того, щоб не стояти в чергах з документами і не просити бюрократів закрити вашу компанію, зараз ми надаємо таку можливість на урядовому порталі онлайн.
 Електронні послуги доступні через он-лайн будинок юстиції https://online.minjust.gov.ua/, а також на єдиному державному порталі адміністративних послуг https://poslugy.gov.ua/. Електронні форми документів з автоматичною перевіркою та підказками максимально мінімізують ризик допущення помилок при їх заповненні.
 За рахунок автоматизації значно пришвидшується процес розгляду документів від суб’єктів звернення та ухвалення відповідного рішення. Такі нововведення дозволять заощадити час, фінансові ресурси та максимально мінімізують корупційні ризики.
Результат надання електронної послуги з відповідним номером у єдиному реєстрі в електронній формі направляється суб’єкту господарювання. Також можливо перевірити факт реєстрації шляхом доступу до публічної інформації з єдиного державного реєстру.

 Ініціатива реалізується за підтримки Швейцарсько-української програми «Електроне урядування задля підзвітності влади та участі громади», що виконується Фондом Східна Європа. В Європейському Союзі затверджено перелік з 20 базових послуг, які обов’язкові для запровадження в електронній формі. Серед них й послуги у сфері реєстрації бізнесу.