середу, 23 жовтня 2019 р.

В Україні змінили правила отримання водійських прав


Набула чинності постанова Кабінету Міністрів, згідно з якою зазнали змін процедури видачі посвідчень водія, підготовки водіїв та акредитації автошкіл. Про це інформує пресслужба Головного сервісного центру МВС.
"Постанова Кабінету Міністрів України від 03 квітня 2019 р. № 320 “Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів Українинабрала чинності 19 жовтня. Зміни стосуються, передусім, майбутніх водіїв та автошкіл", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що передбачені постановою заходи забезпечують зменшення адмінnиску у сфері підготовки водіїв транспортних засобів, спрощують процедуру акредитації закладів, удосконалюють процедуру отримання та обміну посвідчення водія.

Серед основних нововведень, які стосуються процедури підготовки водіїв: допускається індивідуальний порядок підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації водіїв; практичний іспит складають у територіальному центрі МВС, в якому успішно складено теоретичний іспит.

Також серед нововведень те, що термін дії свідоцтва про закінчення автошколи скорочено з 10 до 2-х років; з'являється можливість застосування фото- та відеофіксації під час складання іспитів.

У свою чергу, свідоцтво про закінчення закладу з підготовки, перепідготовки й підвищення кваліфікації водіїв в паперовому вигляді випускникам автошкіл не видаватиметься - натомість воно в електронному вигляді вноситиметься закладом до Єдиного держреєстру МВС.

Окрім того, як зазначається, в процедурі взаємодії територіальних органів з надання сервісних послуг МВС із закладами з підготовки водіїв запроваджено електронний обмін інформацією.

Зокрема, викладачі та інструктори з водіння будуть зобов’язані вносити у спеціальний електронний журнал інформацію про час проведення теоретичних та практичних занять, а також транспортний засіб, на якому здійснюватиметься практичне заняття.