пʼятниця, 16 серпня 2024 р.

Як терміново отримати закордонний паспорт

 

Мандрівки до інших країн задля роботи, навчання чи відпочинку ніколи не втрачали своєї популярності серед українців. Зазвичай отримати закордонний паспорт для такої подорожі реально за 20 діб.  Але іноді обставини складаються так, що є потреба виїхати швидко, й тоді пропонується термінове оформлення документів

Термінове оформлення закордонного паспорта

Закордонний біометричний паспорт підтверджує особу та громадянство власника. У його чіп закладені дані про людину – фотографія, електронний підпис, відбитки пальців. Для швидкого виїзду в іншу країну термінове оформлення документів може зайняти 20 діб – це звичайний термін. Необхідно десять робочих днів для підготовки паперів для дитини, що всиновлена іноземцями та виїжджає до місця постійного проживання. Терміново готують паспорт за сім діб. Три дні треба, щоб швидко зробити документ тоді, коли є гостра необхідність виїхати на термінове лікування, супроводжувати важкохворого чи людину з обмеженими можливостями, через смерть близького родича за кордоном та в інших випадках.

Як терміново отримати документи для виїзду з країни

Щоб в найкоротші терміни отримати закордонний паспорт, слід написати заяву та заповнити анкету у ДМС, ЦНАП чи паспортному сервісі, а також виконати кілька дій:

Докладніше