понеділок, 22 червня 2015 р.

Починається набір на 2016 р. на програму «Молодь змінить Україну»

Фонд Богдана Гаврилишина
«Молодь змінить Україну» – власна ключова довгострокова програма Фонду Богдана Гаврилишина, заснована у 2012 році. Програма спрямована на підтримку активної, професійної, патріотичної молоді, яка сформує критичну масу людей, здатних трансформувати Україну в майбутньому.
Етапи програми
1. Створення команди.
2. Вивчення досвіду однієї з 6-ти країн.
3. Звітування, вступ до Асоціація учасників програми «Молодь змінить Україну».
4. Залежно від спеціалізації, практика в різних гілках влади.
5. Робота у виконавчій чи законодавчій владі місцевого рівня.
6. Участь в парламентських виборах або робота у виконавчих органах влади національного рівня.


В рамках Програми учасники комплексно вивчають досвід однієї з шести європейських країн (Австрія, Німеччина, Норвегія, Польща, Швейцарія, Швеція) у всіх сферах життя: політичній, соціальній, економічній і екологічній. 

Чому було обрано саме ці, а не інші країни? Відповідь дуже проста, адже лише ці шість держав відповідають критеріям ефективних суспільств, визначених ідейним натхненником програми Богданом Гаврилишиним, а саме: 
• повна політична свобода, 
• високий рівень економічного добробуту для всього населення, 
• соціальна справедливість і захищеність, 
• симбіотичне співжиття із довкіллям. 

Навчальна поїздка команди триває 6 днів. Особливістю Програми є те, що сформована команда самостійно формує програму перебування у країні вивчення. Фонд Богдана Гаврилишина приймає рішення про часткове чи повне покриття фінансових витрат поїздки відібраних до участі у Програмі команд. 

Для участі у Програмі потрібно: 
- сформувати команду з 6-7, представників різних спеціальностей, включаючи політолога, юриста, економіста, соціолога чи культурного антрополога. 
- обрати одну з шести країн дослідження, підготувати проект її комплексного вивчення, причому кожен учасник групи обирає окрему сферу дослідження; 
- обґрунтувати доцільність вивчення обраних сфер та запропонувати способи застосування набутого досвіду для трансформації України; 
- подати аплікаційну заявку, резюме та мотиваційного листа від кожного учасника групи (згідно з вимогами Програми (за посиланням) на адресу info@bhfoundation.com.ua. В темі листа обов’язково зазначайте Application 2016 

Вимоги до учасників: 
 Вік 20-35 років 
 Активність в громадському та політичному житті; 
 Компетенція в одній з чотирьох сфер: політичній, економічній, соціальній чи екологічній; 
 Вільне володіння англійською мовою  Детальніше