четвер, 5 листопада 2015 р.

ЯК ВПЛИВАТИ НА ДЕПУТАТІВ МІСЦЕВИХ РАД

ZJ5bXB9MpWk
Виборці дуже рідко звертаються до депутатів, які можуть і мусять вирішувати питання, що турбують мешканців селища та району. Люди не користуються такою можливістю, бо мають лише приблизне уявлення про способи впливу на депутата. Варто знати, що існують відповідні правові механізми, які дають вам змогу вимагати від ваших обранців реальних дій, виконання своєї програми, обстоювання ваших законних інтересів, а не просиджування депутатського терміну без роботи. У статті 11 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад» вказано, що депутат «є відповідальним перед виборцями свого виборчого округу та їм підзвітним», тобто повинен підтримувати зв’язки з виборцями — відповідною територіальною громадою, громадськими організаціями та трудовими колективами. На ім’я депутата можна надіслати звернення з викладеною проблемою чи питанням. Звернення можна надіслати рекомендованим листом на адресу місцевої ради або передати безпосередньо до канцелярії ради, де його повинні зареєструвати.
Іншою важливою формою зв’язку депутата з виборцями є виконання доручень виборців, коли на зустрічах з депутатом виборці можуть покладати на нього вирішення питання, важливого для їх громади. Такі доручення можна покладати на депутата протягом усього терміну його повноважень.
Також кожен депутат мусить особисто приймати виборців з тих питань ,які належать до його компетенції. А кожні півроку він повинен інформувати виборців про роботу ради та її органів, а особливо про виконання місцевого бюджету, прийнятих рішень, доручень виборців, планів і програм. Кожен депутат місцевої ради має, щонайменше, раз на рік звітуватися перед виборцями і об’єднаннями громадян про свою роботу і ради загалом! Детальніше