четвер, 19 січня 2017 р.

Чи запрацює електронна реєстрація в дитсадки вирішить міськвиконком

На засідання виконавчого комітету ужгородської міської ради, яке відбудеться 8 лютого, виноситься проект рішення «Про електронну реєстрацію дітей дошкільного віку до ДНЗ та НВК м. Ужгорода».
«Прийом електронних заяв з метою реєстрації дітей дошкільного віку до навчальних закладів м. Ужгорода розпочати 01.04.2017 року на офіційному веб-порталі Ужгородської міської ради. Перереєстрацію дітей дошкільного віку, зареєстрованих у ДНЗ та НВК до 01.04.2017 року, здійснити з 01.02.2017 до 01.04.2017 року шляхом внесення відомостей дошкільними начальними закладами, в т.ч. відомостей, що накопичені в журналах реєстрації дошкільних навчальних закладів», - йдеться у документі.
Згідно з положенням про електронну реєстрацію дітей у дитсадки, на сайті ужгородської міськради повинна бути інформація про наявність вільних місць у дошкільних навчальних закладах та дошкільних групах НВК, а у разі відсутності вільних місць – інформація щодо черги для зарахування у відповідний навчальний заклад.
Внесенню до Реєстру підлягає така інформація про дітей, які будуть відвідувати ДНЗ або НВК:
про дитину:
 - прізвище, ім’я, по батькові;
- дата народження
-  серія та номер свідоцтва про народження;
-  адреса реєстрації місця проживання;
-  інформація про пільгову категорію (за наявності)
- про необхідність відвідування групи спеціального призначення, спеціального дошкільного навчального закладу;
-  навчальний заклад, який має відвідувати дитина
-  бажаний рік вступу в ДНЗ.
про батьків:
- прізвище, ім’я, по батькові батька або матері, або осіб, що їх замінюють
-  місце реєстрації батьків;
- контактні дані (телефон, електронна адреса).
Внесення до Реєстру інформації про дітей здійснюється на офіційному веб-порталі Ужгородської міської ради розділ «Реєстрація до дитячого садочка» батьками або особами, які їх замінюють, чи реєстратором Центру адміністративних послуг Ужгородської міської ради (за зверненням батьків), який заповнює заявку в присутності заявника за встановленою формою.
Після успішної реєстрації для кожної заявки встановлюється автоматично статус «Зареєстровано в черзі» та присвоюється порядковий номер у реєстрі відповідно до дати та часу обробки заявки.
Записатися на чергу до Реєстру можна не більше, ніж у два навчальні заклади.
Заявник самостійно стежить за черговістю та статусом своєї заявки в Реєстрі. При зміні статусу автоматично на електронну адресу або мобільний телефон заявника буде відправлено електронне повідомлення з оповіщенням про його зміну.
У разі встановлення статусу «Є можливість зарахування» заявник зобов’язується протягом 15 календарних днів подати керівнику навчального закладу усі необхідні документи для зарахування:
·         заява батьків або особи, яка їх замінює;
·         медична картка про стан здоров'я дитини (ф. № 026/о);
·         довідка дільничного лікаря про епідеміологічне оточення;
·         свідоцтво про народження;
·         реєстраційна картка про встановлення статусу щодо можливості зарахування в даний заклад, яка роздруковується з розділу «Перевірка статусу заявки по серії та номеру свідоцтва про народження» з персонального комп’ютера або в Центрі адміністративних послуг Ужгородської міської ради
·         для пільгової категорії – документ , що підтверджує пільги
Першочергово зараховуються до ДНЗ та дошкільні групи НВК такі категорії:
·          діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування;
·          діти, які перебувають під опікою чи в прийомних сім'ях;
·          діти із сімей, переміщених з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції;
·         діти із сімей військовослужбовців, що призначені для проходження служби у м.Ужгород.
Прийом до ДНЗ (НВК) заявників пільгових категорій відбувається у співвідношенні 1:10 (1 дитина пільгової категорії - 10 дітей без пільг.