четвер, 16 червня 2016 р.

З 1 липня на мешканців багатоквартирних будинків чекають зміни



Надати практичну допомогу фахівцям Закарпаття грамотного підходу з реалізації вимог чинного законодавства у житловій сфері, виробити найбільш ефективну схему управління багатоквартирними будинками та роз’яснити суть проведення реформи системи управління житлом у цілому покликане засідання за круглим столом, яке відбулося 10 червня в Закарпатській ОДА.

 Захід під назвою «Формування прозорих відносин споживача та надавача послуг на ринку житлово-комунального господарства: роль управляючих компаній» проведено за ініціативи Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України та Громадської спілки «Експертна Міжгалузева Асоціація України» (ЕМАУ), яка реалізує проект «Формування прозорих механізмів впливу споживача на надавача послуг в сфері ЖКГ» у партнерстві з Представництвом Фонду ім. Ф. Еберта в Україні.

Як зазначалося під час засідання, сьогодні наша держава стоїть на порозі докорінних змін у сфері житлової політики. Після ухвалення минулого року Закону України „Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку”, який передбачає нову фазу реформування житлово-комунальної сфери, у багатьох виникають питання: кому віддати в управління свою багатоповерхівку і де знайти для цього спеціаліста, який може стати діловим партнером, надійним помічником та захисником у боротьбі з нелегкими побутовими буднями.

Як один із варіантів виходу пропонується створення так званих управляючих компаній та запровадження професії управитель житлового будинку.
Крім того наголошувалось, що нагальним і невідкладним етапом є реформа ЖЕКів. Як наслідок - формування так званих управляючих компаній і фірм-надавачів послуг, створюючи і стимулюючи при цьому конкурентний ринок. Детальніше на сайті Закарпатської ОДА.