середу, 29 червня 2016 р.

Залізничники вивчають попит на вагон-велосипедовоз

Львівська залізниця підвела перші підсумки експирементального курсування вагона-велосипедовоза.
Протягом першого місяця курсування – період з 21 травня до 21 червня 2016 року – у експериментальних вагонах-велосипедовозах, що їх першою в Україні презентувала регіональна філія «Львівська залізниця» ПАТ «Укрзалізниця, подорожували 1096 пасажирів з велосипедами. Таким чином, залізничники констатують високий рівень зацікавленості цією послугою з боку пасажирів та продовжують експеримент, повідомляють на сайті Львівської залазниці.

Відповідно до проведених підрахунків, упродовж місяця в спеціально обладнаних вагонах у поїзді № 827/828 сполученням Львів – Мукачеве подорожували 900 пасажирів із велосипедами (нагадаємо, що частина пасажирів також перевозили велосипеди як багаж у складеному вигляді в інших вагонах поїзда). А в поїзді № 829/830 сполученням Львів – Ужгород подорожували 196 велосипедистів. Сьогодні на магістралі вже курсують три вагони, обладнаних кріпленнями для перевезення велосипедів у зібраному стані.

Наразі, зважуючи на попит на цю пропозицію та продовжуючи вдосконалювати систему надання такої послуги, львівські залізничники надали пропозиції до ПАТ «Укрзалізниця» щодо встановлення вартості квитка для здійснення таких поїздок. Нагадаємо, під час експериментального курсування вартість перевезення велосипеда становить близько 5 грн.
Довідково
20 травня 2016 року Львівська залізниця відправила в перший рейс новинку для українських колій – переобладнаний вагон-велосипедовоз. Вагони курсують у напрямку до Мукачева та Ужгорода, адже саме на цих маршрутах є значний попит пасажирів на перевезення велосипедів, аби продовжити подорож до туристичних цікавинок уже двоколісним транспортом.