середу, 1 червня 2016 р.

Закарпаття отримає вакцину для новонароджених та дітей

На сьогодні в Закарпатській області виникла критична ситуація з імунобіологічними препаратами. Через хронічні недопоставки вакцинних препаратів протягом минулих двох років заклади охорони здоров’я не можуть проводити імунізацію дітей у запланованому обсязі.
Зараз для профілактики туберкульозу в області необхідно прищепити вакциною БЦЖ 15 тисяч 459 дітей, для профілактики дифтерії, кашлюку, правця, поліомієліту та ХІБ-інфекцій вакциною «Пентаксим» – 25 тисяч 64 дітей, для профілактики дифтерії , кашлюку та правця вакциною «Інфанрікс» – 44 тисячі 151 дітей, для профілактики кору, епідпаротиту, краснухи комбінованою вакциною «Пріорікс» – 43 тисячі 634 дітей, для профілактики гепатиту «В» – 20 тисяч 354 дітей.
З огляду на такий стан справ закарпатська влада звернулася до угорського уряду з проханням надати області як гуманітарну допомогу імунобіологічні препарати для новонароджених і дітей раннього віку. Головний санітарний лікар Угорщини Томаш Сентеш, котрий приїздив на Закарпаття, підтвердив готовність уряду своєї країни надати таку допомогу після закупівлі препаратів у європейських фірм-виробників (сама Угорщина не є виробником таких препаратів).