четвер, 1 червня 2017 р.

Заробітчанам доведеться платити пенсійний внесок

 Українських заробітчан примусять сплачувати страхові внески до Пенсійного фонду України.
Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева на зустрічі з послом Словаччини в Україні Юраєм Сівачеком і главою представництва Міжнародної організації з міграції Манфредом Профазі, передає Мінпром.
 За словами Реви, Мінсоцполітики має намір співпрацювати з країнами ЄС у питаннях легалізації українських заробітчан для врегулювання виплат їх роботодавцями страхових внесків в Україні. Юрай Сівачек наголосив на готовності словацького міністерства соцполітики працювати спільно з українською стороною над вирішенням проблем у цій сфері. Андрій Рева наголосив на необхідності відповідної угоди між двома країнами щодо українців, які там працюють. Це потрібно, щоб не просто легалізувати їхню працю, а для призначення майбутніх пенсій через критичну проблему в зарахуванні їм стажу. "І для цього необхідно, щоб роботодавці платили страхові внески в Україні", - сказав Рева.
 Як приклад навів нещодавно підписаний договір з Ізраїлем щодо офіційного працевлаштування з пакетом соціального захисту українських будівельників. Ізраїль повідомив українській стороні свою потребу - кількість необхідних працівників становить 20 тис. осіб, які працюватимуть і отримуватимуть зарплату. А ізраїльські роботодавці платитимуть пенсійні внески в український фонд. "Ми хочемо запропонувати іншим закордонним партнерам, щоб вони формували свої потреби, щоб це була організована, цивілізована взаємодія", - додав Рева.
  Також зазначив, що на початку червня в Братиславі відбудеться зустріч міністрів соціальної політики двох країн, присвячена врегулюванню питань трудової міграції. Уряд хоче прив'язати вік виходу на пенсію до страхового стажу. Також планують збільшити страховий стаж до 35 років, скасувати вихід на пенсію за вислугою. Передбачили можливість докупити 5 років стажу.