понеділок, 3 вересня 2018 р.

Декларації з сімейними лікарями на Закарпатті: швидко і безкоштовно


 
 
 
 
 
Віднедавна надання меддопомоги не залежить від місця прописки, проживання чи інших факторів. Пацієнт сам може обрати спеціаліста, якому довіряє і в якого буде лікуватися. Чимало наших краян до сьогодні не визначилися зі своїм лікарем, оскільки не до кінця ознайомилися із процедурою.

Зверніть увагу на напис на вхідних дверях: такою позначкою – Тут можна вибрати собі лікаря вказують, що саме в цьому закладі ви можете підписати декларацію. На рецепції або в реєстратурі вам розкажуть, які документи необхідно мати при собі, щоб укласти договір.

Окрім копії паспорта, треба мати з собою оригінал документу. З усім переліком йдемо до адміністратора. На все про все вам знадобиться хвилин 7. За цей час спеціаліст внесе всі необхідні дані у систему “Електронне здоров’я. На цей момент ви вже маєте визначитися з лікарем, оскільки в декларації зазначається і його ім’я. Візьміть з собою телефон – дуже важливо, щоб під час укладання угоди він був з вами. На ваш номер надійде смс код-підтвердження , який потрібний для реєстрації в системі.

Коли всі дані внесені – вітаємо, вас успішно зареєстровано! Проте, бувають випадки коли пацієнт дізнається, що в нього вже є сімейний лікар, хоча договору він не підписував. Його паспортні дані та ідентифікаційний код використали недобросовісні медики, зазначивши інший номер мобільного пристрою, з нього ж і підтвердження надсилали.
Детальніше