четвер, 5 березня 2020 р.

Вступ до 1-го класу: в Ужгороді почали приймати заяви



Із 2 березня ужгородські школи та НВК почали приймати заяви на зарахування до 1 класу, подавати їх можна до 31 травня включно, повідомляє управління освіти міської ради.
Нагадаємо, відповідно до законодавства, право на першочергове зарахування мають діти, які проживають на території обслуговування закладу освіти. Якщо станом на 31 травня кількість поданих заяв про зарахування перевищуватиме загальну кількість місць у 1 (перших) класі (класах), до 1 червня включно зараховуватимуть тих дітей, місце проживання яких на території обслуговування закладу освіти підтверджене, а також діти, які є рідними (усиновленими) братами та/або сестрами дітей, які здобувають освіту у цьому закладі, дітьми працівників цього закладу освіти, чи випускниками дошкільного підрозділу цього закладу освіти (за його наявності).
Рішенням виконкому Ужгородської міської ради 12 лютого 2020 року визначено території обслуговування закладів освіти. Ознайомитися з переліком вулиць, які закріплені за тою чи іншою школою або ж НВК, можна на офіційному сайті Ужгородської міської ради, сайті управління освіти, на сайтах закладів освіти.
Відповідно до наказу Міносвіти і науки України, для зарахування дитини до першого класу батьки або особи, що їх замінюють, подають наступні документи: