понеділок, 21 грудня 2020 р.

Питання і відповіді щодо постачання природного газу на Закарпатті

Актуальна інформація від «Закарпаттяенергозбут».

Навіщо змінювати постачальника газу?

Щоб мати можливість вибирати кращі умови і/або ціну.

Загалом бажання зміни постачальника може виникнути з різних причин! Когось не влаштовує вартість газу, когось – якість наданих послуг. Конкуренція сприяє як зменшенню ціни на природний газ, так і покращенню якості надання послуг. У погоні за клієнтом постачальники почнуть пропонувати споживачу різні пакети послуг, як це, наприклад, є у мобільного оператора.

Нині перейти можна до будь-якого українського постачальника, який має відповідну ліцензію. ТОВ «Закарпаттяенергозбут» може надавати послуги з постачання природного газу як і в Закарпатті, так і в Києві, Івано-Франківську чи будь-якій іншій області України. Змінити постачальника може і приватний будинок, і окрема квартира в багатоповерхівці. Зазвичай споживачі змінюють постачальника з огляду на кращі цінові пропозиції, сервіс, послуги, умови співпраці тощо.

Чи можна вже зараз змінювати постачальника?

Так, можна! Взагалі, заборони на зміну постачальника газу ніколи не існувало! Протягом тривалого періоду зміна постачальника була позбавлена сенсу через те, що визначена урядом ціна газу була нижчою за ринкову. Це також стримувало постачальників газу від роботи з побутовими споживачами.

Зараз кожен постачальник  пропонує свою ціну, послуги, сервіс, а вже споживачеві обирати, що йому більше до вподоби.

Яка процедура зміни постачальника?

Припустимо, ви обрали нового постачальника газу, що робити в такому разі? 

По-перше, вам необхідно заповнити та підписати заяву-приєднання з новим постачальником.

По-друге, подати новому постачальнику наступні документи:

Докладніше