четвер, 4 лютого 2021 р.

До відома закарпатців: хто може отримати компенсацію на оплату електроенергії

 

1 лютого 2021 року Кабінет Міністрів України схвалив постанову № 64 «Питання надання компенсації деяким категоріям споживачів електричної енергії», згідно з якою запроваджується надання компенсації окремим категоріям побутових споживачів (крім тих, які отримують житлову субсидію) на оплату електричної енергії, спожитої у I кварталі  2021 р., у звязку з відміною окремих знижених тарифів деяким категоріям споживачів. Компенсація надається у звязку зі встановленням урядом із 1 січня 2021 року єдиної ціни на електроенергію для населення (1,68 грн/кВт*год) та скасуванням окремих пільг

 

Хто зможе отримати компенсацію?

 

1. Населення, яке проживає в житлових будинках (у тому числі в житлових будинках готельного типу, квартирах та гуртожитках), обладнаних в установленому порядку електроопалювальними установками (у тому числі в сільській місцевості), і станом на 31 грудня 2020 р. мало право на знижений тариф.

2. Населення, яке проживає в багатоквартирних будинках, не газифікованих природним газом і в яких відсутні або не функціонують системи централізованого теплопостачання (у тому числі в сільській місцевості), і станом на 31 грудня 2020 р. мало право на знижений тариф.

3. Багатодітні, прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу.

Компенсація здійснюватиметься за рахунок коштів держбюджету на період І кварталу 2021 року через постачальників

 

Процедура компенсації

Докладніше