пʼятницю, 5 лютого 2021 р.

Українці зможуть використовувати цифрові паспорти нарівні з паперовими

 

Верховна Рада України у першому читанні ухвалила законопроект, яким дозволяється використання цифрових паспортів нарівні з паперовими.

Мінцифри будує цифрову державу, яка перетворює державу на зручний сервіс для людей. Україна — одна з перших країн у світі, яка у квітні минулого року запустила цифрові паспорти у мобільному застосунку Дія.

ID-картками сьогодні можуть користуватися приблизно 5 млн українців, а закордонним паспортом у смартфоні — до 16 млн.

"Законопроект про цифрові паспорти прийнято в першому читанні. Нарешті. Надважливий етап у побудові цифрової держави та входженні у режим без паперів. Українці зможуть використовувати цифрові паспорти нарівні з паперовими. Варіантів "не прийняти Дію" більше не буде", - зазначив Віце-прем’єр-міністр України - Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

До цього користування паспортами в Дії регулювалося постановою Кабінету Міністрів. Прийняття цього законопроекту підвищує статус використання е-паспортів на юридичному рівні.

"Законопроект №4355 відображає результати експериментального проекту щодо використання цифрових паспортів у мобільному застосунку Дія. 

Докладніше