понеділок, 4 липня 2016 р.

Пенсії почали оформляти електронно

У Пенсійному фонді працюватиме нова система призначення та виплати пенсій

В.о. начальника головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області Наталія Кіш та заступник начальника управління Галина Маслякевич 30 червня провели селекторну нараду з начальниками підвідомчих управлінь, повідомили на сайті Закарпатської ОДА.
Тема наради - впровадження з 1 липня програмного забезпечення щодо ведення електронних пенсійних справ.  Згідно з Постановою Кабміну України, запровадження централізованої системи призначення та виплати пенсій в Закарпатській області розпочинається з 1 липня п.р..  Відтак  громадянам призначатимуть пенсії  за допомогою нових методів.
В ході наради обговорили робочі питання по своєчасному запуску нової програми. Начальники районних та об’єднаних управлінь звітували про готовність персоналу та технічного забезпечення до нових методів обслуговування громадян.
Реформування роботи в органах Фонду запроваджується задля осучаснення процесу призначення та виплати пенсій. Нова система дасть змогу відмовитися від величезного паперового документообігу і спростити процедуру прийому та обслуговування громадян, істотно скоротивши час їхнього спілкування з фахівцями Фонду. Вся інформація про особу, що звертається за пенсією, відразу потраплятиме в електронну пенсійну справу. Цю справу оброблятимуть через централізовану систему призначення та виплати пенсій і вона буде єдиною для всіх управлінь Фонду, захищеною за сучасними стандартами, що унеможливить втрату персональних даних і витік інформації .
           Нова система має можливість аналізувати призначення пенсії за всіма  варіантами , на які має право особа. Після призначення пенсій  на  електронну адресу отримувача надходитиме пам’ятка про його права, а на мобільний телефон смс – повідомлення з інформацією про призначення та дату виплати пенсій, - повідомили  у головному управлінні Пенсійного Фонду України в Закарпатській області.