четвер, 15 вересня 2016 р.

Закарпаття втричі більше отримало від продажу підакцизних товарів, ніж торік

Протягом восьми місяців 2016 року платники Закарпатської області перерахували до місцевого бюджету 310,8 млн грн акцизного податку з реалізації суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів.

У порівняні  аналогічним періодом минулого року надходження цього податку зросло на 106,3 млн грн., повідомили в ГУ ДФС у Закарпатській області.
Платниками акцизного податку є суб’єкти роздрібної торгівлі, які реалізують безпосередньо громадянам та іншим кінцевим споживачам для їх особистого некомерційного використання незалежно від форми розрахунків, в тому числі на розлив у ресторанах, кафе, барах, інших суб’єктах господарювання громадського харчування такі підакцизні товари: пиво, алкогольні напої, тютюнові вироби, тютюн та промислові замінники тютюну, а також здійснюють реалізацію нафтопродуктів.
Сплачується податок до місцевих бюджетів адміністративно-територіальних одиниць, на яких розташовані пункти продажу підакцизних товарів протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку, передбаченого Податковим кодексом України.
Декларації з акцизного податку подаються до податкового органу щомісяця не пізніше 20 числа. Кількість декларацій за звітний період має відповідати кількості адміністративно-територіальних одиниць, на яких розташовано пункти продажу підакцизних товарів.