вівторок, 25 жовтня 2016 р.

Які предмети, що нас оточують, найбрудніші

Вчені дійшли висновку, що офісна техніка, змішувач у ванній і губка для миття посуду забруднені не менш, ніж банкноти і поручні в громадському транспорті.
Головними розсадниками бактерій прийнято вважати сидіння унітазів, поручні в громадському транспорті і гроші. Але ми забуваємо, що на роботі і вдома нас оточують нітрохи не менше брудні предмети. Згідно з новим дослідженням CBT Nuggets, клавіатура офісного ноутбука містить набагато більше мікробів, ніж можна було уявити.
Найбрудніші предмети в офісі
На клавіатурі комп'ютера міститься в 20 тисяч разів більше бактерій, ніж в унітазі, а мишка в 45 тисяч разів гірше кнопки зливу. Уже схопилися за спирт та антисептичні серветки? Протріть заодно і пропуск, який ви використовуєте при вході в офіс: він може зібрати в 243 рази більше бактерій, ніж іграшки для домашніх тварин.
Щоб отримати ці лякаючі дані, дослідники перевірили п'ять клавіатур, тачпадів, мишок, телефонів і пропусків, якими співробітники компанії CBT Nuggets користуються щодня. На пропусках виявилося в середньому 4,620,000 бактерій на квадратний дюйм (1 дюйм дорівнює 2,54 см), а на тачпадах – всього близько 810.
Серед мікробів, які вторглися в наше робоче простір, знайшлося місце для грампозитивних, грамнегативних бактерій і бацил. Деякі з них можуть викликати харчове отруєння або стафілококову інфекцію, тому їсти, паралельно працюючи на комп'ютері, – найгірше, що може придумати офісний працівник.