середу, 28 грудня 2016 р.

Почали обговорювати, які ліки даватимуть безкоштовно






МОЗ оголосило про початок обговорення Національного переліку основних лікарських засобів, препарати з якого на госпітальному етапі пацієнти отримуватимуть безкоштовно

"Національний перелік лікарських засобів визначає перелік життєво важливих препаратів, яких потребують пацієнти України та які є частиною національної політики щодо лікарських засобів", – зазначила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун під час брифінгу 29 грудня.
На госпітальному етапі ліки із Національного переліку пацієнти будуть отримувати безкоштовно, а на амбулаторному препарати будуть включені до програми реімбурсації.
За потреби, препарати, які не потраплять до переліку, будуть закуповуватися за державні кошти, заощаджені після закупівель ліків із Нацпереліку.
Голова експертного комітету з відбору та використання основних лікарських засобів МОЗ Олександра Олещук розповіла, що Національний перелік, який рекомендували МОЗ, створювався на основі чинного міжнародного реєстру ВООЗ.
"Дуже важливо враховувати не тільки клінічну ефективність, а й здатність держави оплачувати препарати – фармакоекономічну доцільність їхнього включення у національний перелік", – наголосила Олещук.