середу, 8 лютого 2017 р.

Яку компенсацію можна отримати від "теплих кредитів" у 2017 році

Закарпатці у 2017 році зможуть оформити кредит на впровадження енергоефективних заходів. При оформленні кредиту на утеплення будинку, який знаходиться у віданні ОСББ, з державного бюджету буде компенсовано 40% тіла позики. Якщо в будинку проживають субсідіанти, то розмір компенсації зростає до 70%.

У 2017 році уряд виділив 400 мільйонів гривень на виплати компенсацій українцям за програмою «теплих кредитів». Було з'ясовано, що програма з енергоефективності буде продовжена в 2017 році. Закарпатці оформити кредит на утеплення житла зможуть в лютому 2017 року.
Отримати кредит на впровадження енергоефективних заходів можна в одному з державних банків. Кредитує населення «Укрексімбанк», «Ощадбанк» і «Укргазбанк». Позичальники можуть отримати компенсацію на придбання енергоефективних матеріалів і обладнання в розмірі:
  • -20% - На заміну газових котлів для фізичних осіб;
  • -35% - Для фізичних осіб на впровадження енергоефективних заходів (заміна вузлів обліку води і теплової енергії, утеплення будинків та заміна вікон);
  • -40% - Для юридичних осіб ОСББ та ЖБК, для проведення термомодернізації багатоквартирного будинку.
Якщо в будинках проживають субсідіанти, то розмір компенсації кредиту зростає до 70%. Українці можуть розраховувати, згідно з умовами програми, на часткову компенсацію тіла кредиту, як з державного, так і з місцевого бюджету. У різних регіонах України місцева влада ухвалила свої програми компенсації населенню витрат на утеплення житла. Сума компенсації становить 15-20%.
За інформаціією hyser