пʼятницю, 22 квітня 2016 р.


Створено сектор з питань державної реєстрації


На сьогоднішній день інститути державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень та державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців (далі – державна реєстрація) перебувають в процесі реформування.

В рамках реформи децентралізації Верховною радою України були прийняті нові Закони України «Про внесення змін до Закону України "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень" та деяких інших законодавчих актів України щодо децентралізації повноважень з державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» та «Про внесення змін до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» та деяких інших законодавчих актів України щодо децентралізації повноважень з державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань».

Основною зміною в Законах є розширення суб’єктного складу осіб, які матимуть повноваження щодо державної реєстрації. Так, з 01 січня 2016 року такі повноваження також отримують районної державні адміністрації.

Рахівська районна державна адміністрація виконала всі вимоги законодавства щодо децентралізації повноважень з державної реєстрації. Зокрема, розпорядженням голови Рахівської районної державної адміністрації від 17.03.2016 р. № 98 був створений сектор з питань державної реєстрації, у складі двох державних реєстраторів. Всі державні реєстратори отримали доступи до Державних реєстрів та можуть проводити державну реєстрації у повному обсязі. Детальніше