четвер, 14 квітня 2016 р.

Ужгородці відтепер мають право на електронну петицію

Ужгородці відтепер мають право на електронну петицію, що є особливою формою колективного звернення громадян до Ужгородської міської ради.
14376
Електронна петиція до Ужгородської міської ради розглядається за умови збору на її підтримку протягом 20 днів з дня її оприлюднення не менш ніж 250 підписів громадян (мешканців).
Для створення електронної петиції до Ужгородської міської ради її автор (ініціатор) заповнює спеціальну форму на офіційному веб-сайті Ужгородської міської ради та розміщує текст електронної петиції. У петиції має бути викладено суть звернення, зазначено прізвище, ім’я, по-батькові автора (ініціатора) електронної петиції, адресу електронної пошти.
На веб-сайті відповідного органу або громадського об’єднання, що здійснює збір підписів, обов’язково зазначаються дата початку збору підписів та інформація щодо загальної кількості та переліку осіб, які підписали електронну петицію.
Петиція, яка відповідає встановленим вимогам, оприлюднюється на веб-сайті міської ради протягом двох робочих днів з дня надсилання її автором (ініціатором) після перевірки відділом роботи із зверненнями громадян виконавчого комітету Ужгородської міської ради на відповідність вимогам, встановленим законодавством та цим Положенням. Детальніше