четвер, 7 липня 2016 р.

Обговорення "розвантаження" програм для початкової школи триває до 10 липня

На сайті Ed-Era.com вже можна подивитися та прокоментувати нові «розвантажені» програми для початкової школи. Обговорення триватиме з 4 по 10 липня. Зміни стались кардинальні: з математики виключили зазубрювання, українська мова позбулась застарілих слів, а в літературному читанні пропонують не оцінювати дітей за швидкістю прочитаних знаків.

Загалом зміни внесли в 14 програм для початкової школи. Усі оновлення - це пропозиції вчителів, експертів, викладачів та громадських активістів, що в рамках першого етапу роботи з розвантаження програм для початкової школи  обговорювали необхідні зміни на інтерактивній онлайн платформі Ed-Era.com.
На жаль, коментарів та пропозицій щодо навчальних програм з іспанської, французької та німецької мов отримано не було. Тому, Міністерством освіти і науки самостійно буде створено робочу групу, яка розробить відповідні зміни.

Довідково: розвантаження навчальних програм для початкової школи – це cпільний проект Міністерства освіти і науки та відкритої платформи Ed-Era.com. Протягом першого обговорення онлайн 2 тисячі унікальних авторизованих коментаторів за два тижні залишили 5 тисяч 356 пропозицій до 14 навчальних програм початкової школи.

2 липня в МОН провели круглий стіл разом з модераторами груп з розвантаження програм для початкової школи та науковцями з Національної академії педагогічних наук і представниками педагогічних університетів. Модератори представляли результати обговорення на платформі ЕдЕра чинних програм і пропозиції щодо їх оновлення. Детальніше...