пʼятницю, 1 липня 2016 р.

Порядок призначення соцвиплат вимушеним переселенцям змінено


У Закарпатській області нині на обліку перебуває 3453 переселенців –2035 сімей. Про це повідомила на брифінгу заступник директора департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Наталія Омелянюк, інформуючи про нововведення, які стосуються внутрішньо переміщених осіб.
За її словами, Кабінет Міністрів України затвердив новий порядок призначення соціальних виплат вимушеним переселенцям і контролю за проведенням соціальних виплат за місцем їх фактичного проживання.
Згідно з постановою Кабміну, довідки вимушених переселенців про взяття на державний облік, видані до 20 червня п.р., стали безстроковими. Водночас довідки, в яких адресою фактичного проживання вказана адреса місцезнаходження органу державної влади, місцевого самоврядування, або будь-якого іншого приміщення, за якою переселенець фактично не проживає, підлягають перереєстрації до 20 липня, після чого така довідка буде вважатися недійсною. «Якщо переселенці не можуть вчасно перереєструвати довідки, але на те є вагомі, обгрунтовані причини, відкласти термін можна на 60 днів», - каже посадовець. Довідку можуть анулювати, якщо скоєно злочин, громадянин повернувся до місця постійного проживання, виїхав на ПМЖ за кордон, подав завідомо недостовірні дані. У цих випадках МВС, Національна поліція, Державна міграційна служба, СБУ, Держприкордонслужба і Мінфін подають уповноваженому органу відповідну інформацію для ухвалення рішення про зняття переселенця з обліку.
Детальніше на сайті Закарпатської ОДА