понеділок, 12 грудня 2022 р.

Нові можливості Chrome допоможуть під час блекаутів. Як скористатися?

 

Google впроваджує дві можливості для підвищення продуктивності браузера Chrome — економія операційної пам’яті та заряду акумулятора. Про це пише CNBC.

Що сталося

Якщо між графіками ДТЕК ледве встигаєте зарядити свій ноут або тримаєте відкритими безліч вкладок у браузері, то вам сподобаються ці оновлення. Протягом наступних кількох тижнів компанія Google впроваджує дві можливості для покращення продуктивності браузера Chrome, які націлені на економію операційної пам’яті та заряду акумулятора. Оновлення буде доступним для користувачів Windows, macOS і настільних версій ChromeOS. Детальніше про оновлення:

Режим енергозбереження

Якщо заряд акумулятора опуститься до 20%, Chrome перейде в режим енергозбереження, який продовжить термін служби батареї. Це можливо коштом обмеження фонової активності та візуальних ефектів для вебсайтів з анімацією та відео.

Після оновлення у верхньому правому куті браузера з’явиться піктограма листочка, яка дозволить активувати режим енергозбереження. Коли лишатиметься 20% заряду, він запрацює автоматично.

Докладніше