вівторок, 8 листопада 2016 р.

Закарпатці спожили газ на 11 % менше, ніж торік

За дев’ять місяців 2016 року «Закарпатгаз» протранспортував 280 мільйонів куб. м природного газу. За цей період споживачі використали газу менше на 35 мільйонів кубометрів, або на 11,1% у порівнянні з аналогічним періодом попереднього року. Відповідно ПАТ «Закарпатгаз» недоотримало 24,2 млн.грн тарифної виручки від встановленого держрегулятором тарифу.
Значне скорочення обсягу транспортування блакитного палива відбулося за рахунок побутових споживачів. За дев’ять місяців населенням спожито 248,4 млн куб. м газу, це на 11,5% менше, ніж у січні-вересні 2015 року.
«Висока ціна на ресурс змушує більшість закарпатських сімей контролювати використання газу та «включати» режим жорсткої економії. Відповідно це призводить до скорочення обсягу транспортування, адже саме побутові споживачі – найчисленніша категорія наших клієнтів», - розповідає комерційний директор ПАТ «Закарпатгаз» Олександр Голуб.

Також на 2,5 млн куб. м кубічних зменшили споживання природного газу промислові підприємства, їм розподілено 15,4 млн куб. м палива. Установи і організації, що фінансуються з бюджету, зменшили використання блакитного палива на 0,6 млн куб. м, отримавши 14,2 млн куб. м. В тому числі організаціям, які фінансуються з місцевого бюджету, зменшили споживання газу на 0,4 млн куб. м, розподілено 10,8 млн куб. м, а тим, що фінансуються з державного бюджету, і зменшили споживання на 0,2 млн куб. м. - 10,8 млн куб. м природного газу.