понеділок, 2 жовтня 2017 р.

В Україні запроваджують міжнародний податковий стандарт

  З 2020 року в Україні почнеться автоматичний обмін інформацією про фінансові рахунки нерезидентів за міжнародним стандартом Common Reporting Standard, який був розроблений Організацією економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) і схвалений G20.
Перший обмін податковою інформацією відбудеться за результатами 2019 року.
“Така дата є цілком реалістичною. Ми розуміємо, що до того часу треба внести відповідні зміни в законодавство і забезпечити високі стандарти безпеки та конфіденційності отриманих даних”, – зазначив міністр фінансів України Олександр Данилюк.
 Україна приєднається до більш ніж 100 країн світу, які вводять новий стандарт з обміну інформацією для боротьби з ухиленням від сплати податків.
 Представники ОЕСР позитивно сприйняли прагнення України приєднатися до автоматичного обміну інформацією, починаючи з 2020 року, і заявили про готовність активно співпрацювати з Україною для досягнення цих цілей.
 Нагадаємо, Україна приєдналася до Глобального форуму з прозорості та обміну інформацією для податкових цілей в межах ОЕСР в 2013 році і зобов’язалася дотримуватися міжнародних стандартів прозорості.