пʼятницю, 11 грудня 2015 р.

Моніторинг державних закупівель: що треба пам’ятати

Громадський контроль державних закупівель — це спосіб дізнатися, на що і як витрачають бюджет. Фахівці з «Інституту аналітики та адвокації» аналізують і моніторять державні закупівлі з 2013 року — ...
Автор:
iaa.ukraine
383383551
Моніторинг державних закупівель: що треба пам’ятати
Громадський контроль державних закупівель — це спосіб дізнатися, на що і як витрачають бюджет. Фахівці з «Інституту аналітики та адвокації» аналізують і моніторять державні закупівлі з 2013 року — усе, що стосується галузі охорони здоров’я у Полтавській області.
Визначитись із головним
Держзакупівель в Україні проводять неймовірну кількість. Лише за 2014 рік державних закупівель було проведено на суму 85148,58 млн. грн., а кількість укладених угод склала 64584.
Якщо розпочинаєте громадський контроль, треба визначити або галузь, яка цікавить найбільше, або регіон замовника. Краще — і те, й інше. Наприклад, «Інститут аналітики та адвокації» моніторить перед усім закупівлі у медицині на території Полтавської області. Інша потужна організація у галузі громадського контролю — «Тендер і злочин» — працює над усіма закупівлями у Тернопільській, Львівській та Івано-Франківській областях, а нещодавно розширилася ще на три області.
Звуження поля діяльності призводить до більш інтенсивного і цілісного моніторингу і контролю. Якщо у вас багато галузей чи велика територія, то вам знадобиться або більше часу і ресурсів, або ж увага буде розпорошена, а контроль — поверхневим. Детальніше