вівторок, 14 березня 2017 р.

Завершується реєстрація для ЗНО 2017 року

Реєстрація для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні 2017 року розпочалася о 10.00 годині 6 лютого і триватиме до 17 березня, нагадує приймальна комісія ДВНЗ "УжНУ".
17 березня – останній день відправлення реєстраційних документів для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні. Дату подання документів визначають за відтиском штемпеля на поштовому конверті. Наполегливо радимо не зволікати з відправленням документів до регіонального центру.
Для випускників 2017 року першим обов’язковим предметом для ЗНО є українська мова та література.
Другий потрібно обрати з двох можливих: математика та історія України.
Третій вибирається із переліку предметів, з яких буде проводитися тестування у 2017 році: математика, історія України, іспанська, французька, німецька, російська, англійська мови, біологія, географія, фізика, хімія.
Четвертий предмет не є обов’язковим, але може виявится необхідним для вступу до обраного вищого навчального закладу. Його теж слід вибирати із переліку: математика, історія України, іспанська, французька, німецька, російська, англійська мови, біологія, географія, фізика, хімія.
Таким чином, випускник зможе скласти ЗНО і з історії України, і з математики, якщо це необхідно для вступу на вибрані ним спеціальності у ВНЗ.
Приймальна комісія ДВНЗ "УжНУ" рекомендує майбутнім вступникам перед реєстрацією ознайомитися з переліком тих предметів, ЗНО з яких необхідне для вступу на відповідні спеціальності саме у ДВНЗ "УжНУ".
Про процедуру реєстрації можна довідатися на офіційному сайті Українського центру оцінювання якості освіти (testportal.gov.ua) або звернувшись до пункту реєстрації, перелік яких буде розміщено на цьому ж порталі. 
Під час вступу до вищих навчальних закладів прийматимуться сертифікати ЗНО 2016 та 2017 років.
Випускники минулих років обов’язково мають складати ЗНО лише з української мови та літератури. Інші три предмети – на їхній вибір.
Звертаємо увагу на те, що спільним наказом МОН та МОЗ  України «Деякі питання участі в зовнішньому незалежному оцінюванні та вступних іспитах осіб, які мають певні захворювання та/або патологічні стани, інвалідність», затверджено Перелік захворювань та патологічних станів, що можуть бути перешкодою для проходження зовнішнього незалежного оцінювання, Перелік особливих умов, що створюються для таких осіб тощо.