четвер, 30 березня 2017 р.

Митниця роз'яснила, куди вписує пасажирів

Офіційно щодо внесення інформації про пасажирів, які переміщуються через державний кордон

Для проведення митного контролю та митного оформлення товарів Закарпатська митниця ДФС використовує Автоматизовану систему митного оформлення «Інспектор». Ця система призначена для автоматизованого оформлення митних документів у структурних підрозділах відомства.
Згідно з версією оновлення програмного забезпечення від 22 березня поточного року, яке діє по всій території України, з метою належного контролю за дотриманням громадянами вимог статті 374 Митного кодексу України, програмні модулі АСМО доповнені розділом «Пасажири». Це передбачає внесення даних про пасажирів, які переміщуються через митний кордон України, а також відомості про декларування ними товарів.
Внесення додаткової інформації щодо громадян, які слідують як в Україну, так і з України обумовлює збільшення часу, необхідного для виконання усіх митних формальностей, що відповідно, призводить до накопичення транспортних засобів як перед пунктами пропуску, так і на їх території. Ситуація з чергами, переконані на митниці, носить ситуативний та тимчасовий характер, й буде мінімізована засобами АСМО, що передбачають повторне внесення відповідної інформації до баз даних автоматично за першими ідентифікуючими даними.
Варто зазначити, що митницею вживаються заходи щодо застосування вказаного інструменту з урахуванням положень Порядку здійснення аналізу та оцінки ризиків, розроблення і реалізації заходів з управління ризиками для визначення форм та обсягів митного контролю затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 31 липня 2015 року № 684. На думку фахівців, це дозволить оптимізувати роботу програмного забезпечення та повністю виключить його з чинників, що можуть викликати черги у пунктах пропуску.
ДФС у Закарпатській області