понеділок, 12 червня 2017 р.

Як зменшити відшкодування відсотків за програмою "теплих кредитів"

 Ресурс, який сьогодні залучається українськими родинами на проведення енергоефективних заходів, "родом" із банківського сектору.
Днями відбулося обговорення з представниками Приватбанку, Ощадбанку, Укргазбанку, Укрексімбанку щодо зменшення навантаження за кредитними відсоткам. Держава і міжнародні партнери готові співфінансувати відшкодування тіла кредиту (за програмою "теплих кредитів") до 50 %.
"Крім програми "теплих кредитів", інструментів Фонду енергоефективності, ми розробили для місцевого самоврядування систему програм здешевлення кредитів на енергоефективність, які вже прийняли муніципалітети", – зазначив Геннадій Зубко.
Він повідомив, що минулого року працювало 216 муніципальних програм, у 2017-му – вже 287 за різними напрямками.
 "На сьогоднішній день 4 державні банки вже почали між собою конкурувати за споживача, який звертається за програмою "теплих" кредитів. Запустивши Фонд енергоефективності, ми зможемо розширити перелік банків, залучити банки з іноземними інвестиціями, які зможуть долучитися до програми "теплих" кредитів, і таким чином конкурувати кредитною ставкою за споживача. Хочу відмітити, що програма "теплих" кредитів буде продовжена і надалі. І в першу чергу вона буде працювати з індивідуальним сектором", – наголосив Геннадій Зубко.