вівторок, 19 квітня 2016 р.

Бізнес Закарпаття спрямував на соціальні виплати майже 465 мільйонів гривень

foto
У березні сума була найбільшою
Протягом січня-березня 2016 року платники Закарпатської області сплатили 464 млн 833 тис. грн єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. При цьому, лише у березні поточного року платники єдиного внеску краю перерахували на рахунки Держказначейства понад 159 млн грн.
Водночас нагадаємо, що Законом України від 24 грудня 2015 року № 909-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році» внесено зміни до Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування». Зокрема, знижено ставки ЄСВ з близько 41% до 22%, що дає змогу позитивно вплинути на життя кожного громадянина в Україні.
Відтак, зниження ставки внеску сприяє офіційному працевлаштуванню громадян та надає їм ряд вагомих переваг: щорічну оплачувану відпустку не менше 24-ох днів на рік; гарантію відшкодування при травмах на виробництві; страховий і трудовий стаж; компенсацію втрати заробітної плати під час тимчасової непрацездатності працівника, за рахунок підприємства та/або відповідного фонду; від офіційної зарплати залежить розмір нарахованої заробітної плати під час відпусток, відрядження, страхові виплати під час тимчасової непрацездатності (лікарняні) та інші виплати з боку роботодавця або держави. Детальніше
-