середу, 20 квітня 2016 р.


Місцеві ради зможуть управляти землями за межами населених пунктів

Землі державної власності за межами населених пунктів будуть передані у комунальну власність об’єднаних територіальних громад. Відтак, сільські, селищні, міські ради отримають відповідні повноваження із розпорядження такими землями.
19 квітня народні депутати підтримали у першому читанні Проект Закону № 4355  «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування з управління земельними ресурсами та посилення державного контролю за використанням і охороною земель», яким зокрема вносяться зміни до Земельного кодексу України, Кодексу України про адміністративні правопорушення та ще 15 законів України.
«Сьогодні народні депутати зробили перший важливий крок, щоб територіальні громади отримали один з найважливіших ресурсів для успішного розвитку. Право розпоряджатися землями державної власності дозволить людям на місцях залучати інвестиції під конкретні проекти та ефективно ними управляти. За державою залишається лише контролююча функція. Це важливе рішення в рамках децентралізації та розвитку територій», — пояснив Віце-прем’єр-міністр України — Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко. Детальніше