вівторок, 5 квітня 2016 р.

Закарпатська облрада в недемократичний спосіб обмежила доступ "сторонніх осіб" на свої засідання

"Регіональний" реванш, що відбувся на Закарпатті стараннями голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля, утверджується у владі відповідною якістю.

Закарпатська облрада в недемократичний спосіб обмежила доступ "сторонніх осіб" на свої засідання
На тлі того, як громадськість обласного центру Закарпаття протестує проти проекту авторитарного регламенту Ужгородської міської ради, "призначений" Г.Москалем голова Закарпатської обласної ради Михайло Рівіс 25 березня 2016 потай підписав розпорядження №29/01-49 "Про Порядок реєстрації осіб, які бажають бути присутніми на пленарних засіданнях ради"
Відповідно до цього Порядку, "кількість осіб, які можуть бути присутніми на пленарному засіданні ради, обумовлена технічними можливостями приміщення сесійної зали та кількістю спеціально відведених місць для громадян поза межами сектора, у якому облаштовано місця для депутатів, з метою унеможливлення перешкоджання здійсненню депутатських повноважень". А тому "особи, які бажають відвідати відкрите пленарне засідання обласної ради", мають "подати до виконавчого апарату обласної ради письмову або усну заявку напередодні дня проведення пленарного засідання".
Реєстрація таких заявок здійснюється в порядку їх надходження. Тобто, якщо на резонансне засідання облради зареєструється певна кількість "тітушок" від влади, небажані для чиновників громадські активісти на нього вже не потраплять.
Для реєстрації, осіб, "які попередньо подали заявку щодо бажання бути присутніми на пленарному засіданні обласної ради", останнім слід заповнити спеціальну форму, в якій, з-поміж іншого, має розписатися "про отримання тимчасової перепустки та зобов’язання повернути її після закінчення пленарного засідання". Детальніше