вівторок, 5 квітня 2016 р.

Споживачі газу разом з рахунком за лютий отримали заяву-приєднання

У березні побутові споживачі Закарпатської області разом з рахунком за лютий отримали заяву-приєднання до умов договору на розподіл природного газу, а також інформаційний лист з роз’ясненнями щодо неї від ПАТ «Закарпатгаз».
З 1 квітня країна переходить на новий формат оплати послуги газопостачання.
Тепер українські споживачі отримуватимуть дві платіжки за газ: перша буде включати фіксовану суму за «доступ до потужності» (абонентська плата на користь газорозподільного підприємства), друга буде містити рахунок за спожитий домогосподарством газ (плата на користь компанії-постачальника).
Тобто, звична газова квитанція «схудне», так як позбудеться цінового компонента у вигляді плати за доступ до «розподільної труби». У Національній комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ) вже пообіцяли здешевити тариф на газ для населення на 10,4% від річної ціни (7,188 грн./куб. м) або на 0,75 грн./куб.м. У той же час абонентська плата буде мати два блоки: 17 грн./міс. (плата за наявності газової плити) і 29 грн./міс. (плата за наявності ще і газового котла). Детальніше