понеділок, 12 вересня 2016 р.

Бескидський тунель будується з випередженням графіка

"Тривають роботи зі спорудження нижнього уступу нового двоколійного Бескидського тунелю в Карпатах. Станом на 9 вересня будівельники пройшли 1414 метрів. Цей показник значно випереджає графік проходження нижньої частини, середня швидкість проходження - 6,5-7 метрів за добу", - йдеться у повідомленні Прес-служби "Укрзалізниці".
Як наголошується, будівництво нового Бескидського тунелю – один із пріоритетів залізничної галузі. Реалізація цього масштабного інфраструктурного проекту дасть можливість збільшити пропускну здатність п’ятого європейського транспортного коридору (Італія - Словенія - Угорщина - Словаччина - Україна).
Нагадаємо, що роботи з будівництва нового Бескидського тунелю розпочато 29 жовтня 2013 року та планується закінчити в ІI кварталі 2018 року. Перший етап будівництва тунелю - проходку верхнього уступу було завершено в січні 2016 року.
Спорудження двоколійного Бескидського тунелю триває на гірському перевалі в Карпатах, на перегоні Бескид - Скотарське.
Для України Бескидський тунель має стратегічне значення, оскільки цим маршрутом перевозяться вантажі до західного кордону країни, а також понад 60% транзитних вантажів у напрямку Західної та Центральної Європи.