вівторок, 27 вересня 2016 р.

Закарпатські резервісти проходять другий етап навчань

На Закарпатті, на базі районних (міських) військкоматів області продовжуються підготовчі заходи щодо участі військовозобов’язаних оперативного резерву 1-ї черги у проведені другого етапу навчальних зборів резервістів, повідомляє сайт Закарпатської ОДА.
За повідомленням тимчасового виконувача обов’язків військового комісара області Петра Марка, на навчальні збори будуть залучені більше 100 резервістів для відпрацювання бойового злагодження і проведення бригадних тактичних навчань з бойовою стрільбою. Пройдуть збори на Яворівському полігоні у Львівській області.
Навчальні збори резервістів триватимуть з 24 вересня по 6 жовтня.
Метою навчальних зборів є перевірка готовності військових частин в разі необхідності доукомплектувати бойові підрозділи військовозобов’язаними зі складу оперативного резерву 1-ї черги, а також відновлення практичних навичок і вмінь резервістів за їх військово-обліковими спеціальностями виконувати завдання за призначенням.
- Ми справились із завданням щодо участі наших резервістів у першому етапі навчальних зборів. Всі повернулись задоволені собою та рівнем підготовки, який дають інструктори. Частина резервістів навіть вирішила продовжити військову службу та уклали контракт зі Збройними Силами України, - зазначив Петро Марко. – Слід додати, що за призваними на збори військовозобов’язаними на весь період зборів та резервістами на весь час виконання ними обов’язків служби у військовому резерві, включаючи час проїзду до місця їх проведення і назад, зберігаються місце роботи, а також займана посада та середня заробітна плата на підприємстві, установі, організації незалежно від підпорядкування і форм власності.
Наприкінці зборів відбудуться бригадні тактичні навчання із бойовою стрільбою. За повідомленням оперативного командування “Захід”, командування бригади, приклало максимум зусиль для створення, максимально комфортних умови для проживання у польових умовах. Всі палатки для особового складу забезпечені пічками для обігріву. Обладнано місця для харчування, де кожен військовослужбовець зможе отримати повноцінне триразове гаряче харчування. В базовому таборі розгорнуті польові лазні.
На час проведення навчань резервістів забезпечать повним комплектом речового майна та екіпірування. З огляду на погодні умови резервісти отримають куртки утеплені, дощовики, гумові чоботи. На пункті прийому особового складу максимально спростили процедуру прийому та отримання майна. По закінченню навчань резервісти отримають грошове забезпечення згідно чинного законодавства.

Під час зборів ніхто з резервістів до зони АТО направлятися не буде, по закінченні зборів вони повернуться до своїх повсякденних справ.